Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 30
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3987
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 30
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2000
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3987
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę i ciągle ucierając dodajemy kolejno po jednym jajku. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy i dodajemy po łyżce rum i sok. Na koniec do ciasta dodajemy skórkę z pomarańczy. Do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej przekładamy ciasto i pieczemy około 1 godziny w 190 stopniach C.