Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1152
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13194
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1152
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13194
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na gładką masę i ciągle ucierając dodajemy kolejno po jednym jajku. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy i dodajemy po łyżce rum i sok. Na koniec do ciasta dodajemy skórkę z pomarańczy. Do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej przekładamy ciasto i pieczemy około 1 godziny w 190 stopniach C.