Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z brzoskwiniami i kremem o smaku Latte Macchiato.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 613
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 481
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 613
Składniki
Masło ucieramy razem z cukrem, dodajemy cukier waniliowy. Do utartego masła dodajemy pojedyńczo jajka. Mąkę mieszamy razem z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Makę dodajemy na przemian z mlekiem do masy. Masę przekładamy do formy wielkości 20x25 cm i pieczemy przez ok.20-25min w temp.180 stopni. Po upieczeniu ciasto całkowicie studzimy. Żelatynę mieszamy z zimną wodą i zostawiamy żeby zaczęła pęcznieć. Na wystudzone ciasto wykładamy odsączone z soku na mniejsze kawałki pokrojone brzoskwinie. Kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy jogurt oraz mascarpone, mieszamy. Masędzielimy na dwie porcje, do jednej połowy dodajemy cappuccino w proszku. Żelatynę lekko podgrzewamy i mieszamy z odrobiną kremu by wyrównać temperaturę, dzielimy na pół i mieszamy z obydwoma kremami. Połowe białej masy wylewamy na brzoskwinie, na górę wylewamy całą masę cappuccino a na nią resztę białego kremu. Wierzch posypujemy kakao bądz startą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Błyskawiczne ciasto tropikalne dla niespodziewanych gości.
Desery
Wielkanocne pierniczki
Desery
Mazurek krówkowy
Desery
Keto deser stracciatella z orzechami
Błyskawiczne ciasto tropikalne dla niespodziewanych gości.
Witajcie .Chciałbym wam zaprezentować pomysł na pyszną przekąskę do kawy któr...
Odsłon: 86
Wielkanocne pierniczki
Coś słodkiego i ładnego na te Święta Wielkanocne :)
Odsłon: 41