Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Składniki
Ciasto makowe: Margarynę roztopić i ostudzić. Białka ubić z cukrem na sztywno. Do białek dodać margarynę, zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz makiem. Wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę i piec ok. 40 min. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem dodać na sztywno, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać razem. Wylać na blaszkę i piec ok. 20 min. Masa: Mąkę, żółtko oraz wiórki kokosowe wymieszać ze szklanką mleka. 2 szklanki mleka zagotować , wlać mieszankę kokosową, mieszać, aż masa zgęstnieje. Masło utrzeć z cukrem pudrem i zmiksować z masą kokosową. Na ciasto makowe wylać 2/3 masy kokosowej, przykryć biszkoptem, wyłożyć pozostały krem. Ciasto udekorować prażonym kokosem.