Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste jak chmurka ciasto z malinami to doskonała propozycja na weekendowy smakołyk do kawy. Jego przygotowanie z pewnością nie przysporzy wam trudu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą, dodać owoce, przelać do formy i upiec. Wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać!
tortownica o średnicy 24 cm
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3818
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski przekładamy jogurt naturalny, dodajemy jajka i olej. Składniki mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Na górze ciasta układamy maliny.
Tortownicę z ciastem malinowym wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35-40 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce. Całkowicie przestudzone ciasto dekorujemy świeżymi malinami i cukrem pudrem. Smacznego!