Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste jak chmurka ciasto z malinami to doskonała propozycja na weekendowy smakołyk do kawy. Jego przygotowanie z pewnością nie przysporzy wam trudu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą, dodać owoce, przelać do formy i upiec. Wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać!
tortownica o średnicy 24 cm
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 697
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 327
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 128
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 697
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 327
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 128
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski przekładamy jogurt naturalny, dodajemy jajka i olej. Składniki mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Na górze ciasta układamy maliny.
Tortownicę z ciastem malinowym wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35-40 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce. Całkowicie przestudzone ciasto dekorujemy świeżymi malinami i cukrem pudrem. Smacznego!