Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste jak chmurka ciasto z malinami to doskonała propozycja na weekendowy smakołyk do kawy. Jego przygotowanie z pewnością nie przysporzy wam trudu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki ze sobą, dodać owoce, przelać do formy i upiec. Wypróbujcie ten przepis, gwarantujemy, że będziecie do niego chętnie wracać!
tortownica o średnicy 24 cm
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 25
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 780
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 922
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 225
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 602
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 25
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 780
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 922
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 225
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 602
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy.
Do oddzielnej miski przekładamy jogurt naturalny, dodajemy jajka i olej. Składniki mieszamy.
Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche składniki. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Surowe ciasto przelewamy do formy. Na górze ciasta układamy maliny.
Tortownicę z ciastem malinowym wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 35-40 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce. Całkowicie przestudzone ciasto dekorujemy świeżymi malinami i cukrem pudrem. Smacznego!