Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było FIT zamiast mąki można dodać zmielone płatki owsiane/żytnie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6447
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2046
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6447
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2046
 
         
         
                Składniki
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek. Do ubitej piany powoli dodawać żółtka.
Do jednolitej masy dodawać powoli marchew i olej.
Bakalie drobno posiekać i dodać do masy.
Następnie dodać miód i wszystkie sypkie składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Masę wlać do formy (30X11). Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.