Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby ciasto było FIT zamiast mąki można dodać zmielone płatki owsiane/żytnie.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 321
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 171
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 321
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1546
Składniki
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek. Do ubitej piany powoli dodawać żółtka.
Do jednolitej masy dodawać powoli marchew i olej.
Bakalie drobno posiekać i dodać do masy.
Następnie dodać miód i wszystkie sypkie składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Masę wlać do formy (30X11). Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.