Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2498

Dodano:

Odsłon: 18390

Aby ciasto było FIT zamiast mąki można dodać zmielone płatki owsiane/żytnie.

Składniki

  • -Marchew surowa - 0,5 kg
  • -Mąka pszenna - 200g
  • -Olej - 3 łyżki
  • -Miód - 3 łyżki
  • -Proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
  • -Cynamon - 2 łyżeczki
  • -Jajka - 4 szt
  • -Bakalie - 100g
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.

  2. Białka oddzielić od żółtek.
    Ubić pianę z białek. Do ubitej piany powoli dodawać żółtka.

  3. Do jednolitej masy dodawać powoli marchew i olej.

  4. Bakalie drobno posiekać i dodać do masy.

  5. Następnie dodać miód i wszystkie sypkie składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.

  6. Masę wlać do formy (30X11).
    Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około 1,5 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń