Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 740
Dodano: 17.06.2018
Odsłon: 14508
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Do głębokiego naczynia włóż olej, cukier kokosowy i ekstrakt z wanilii.
2. Wymieszaj rózgą kuchenną do dokładnego połączenia się składników.
3. Dodaj jajka jedno po drugim i wymieszaj rózgą do połączenia się składników, po każdym dodaniu.
4. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i solą.
5. Dodaj do masy i wymieszaj rózgą do połączenia się składników.
6. Dodaj startą marchew i rozdrobnione orzechy. Wymieszaj.
7. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Piecz w temperaturze 180°C około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka.
9. Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta posmaruj konfiturą morelową.
10. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

KPBak 21 styczniaZgłoś do usunięcia
Przepis wypróbowany, bez orzechów, bo ich po prostu nie było w domu, na zwykłym cukrze i z mniejszą ilością oleju, ale i tak wyszło super.0 Kto głosował? | Odpowiedz

basiliana 17 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Ciasto marchewkowe i orzechy to bardzo smaczne połączenie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz