Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto marchewkowe to jest niezwykle aromatyczne i wilgotne. Polecam
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
1. Do głębokiego naczynia włóż olej, cukier kokosowy i ekstrakt z wanilii.
2. Wymieszaj rózgą kuchenną do dokładnego połączenia się składników.
3. Dodaj jajka jedno po drugim i wymieszaj rózgą do połączenia się składników, po każdym dodaniu.
4. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i solą.
5. Dodaj do masy i wymieszaj rózgą do połączenia się składników.
6. Dodaj startą marchew i rozdrobnione orzechy. Wymieszaj.
7. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Piecz w temperaturze 180°C około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka.
9. Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta posmaruj konfiturą morelową.
10. Smacznego :-)
Lekka sałatka na przystawkę lub lekką kolację. Szybka i łatwa do przygotowani...
Odsłon: 10
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 13
Lekka sałatka na przystawkę lub lekką kolację. Szybka i łatwa do przygotowani...
Odsłon: 10
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 13
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Do głębokiego naczynia włóż olej, cukier kokosowy i ekstrakt z wanilii. 2. Wymieszaj rózgą kuchenną do dokładnego połączenia się składników. 3. Dodaj jajka jedno po drugim i wymieszaj rózgą do połączenia się składników, po każdym dodaniu. 4. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i solą. 5. Dodaj do masy i wymieszaj rózgą do połączenia się składników. 6. Dodaj startą marchew i rozdrobnione orzechy. Wymieszaj. 7. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Piecz w temperaturze 180°C około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 9. Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta posmaruj konfiturą morelową. 10. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 754
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 1114