Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto marchewkowe to jest niezwykle aromatyczne i wilgotne. Polecam
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7750
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2841
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7750
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 255
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2841
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 565
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Do głębokiego naczynia włóż olej, cukier kokosowy i ekstrakt z wanilii. 2. Wymieszaj rózgą kuchenną do dokładnego połączenia się składników. 3. Dodaj jajka jedno po drugim i wymieszaj rózgą do połączenia się składników, po każdym dodaniu. 4. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i solą. 5. Dodaj do masy i wymieszaj rózgą do połączenia się składników. 6. Dodaj startą marchew i rozdrobnione orzechy. Wymieszaj. 7. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Piecz w temperaturze 180°C około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 9. Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta posmaruj konfiturą morelową. 10. Smacznego :-)