Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto marchewkowe to jest niezwykle aromatyczne i wilgotne. Polecam
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25119
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25119
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Do głębokiego naczynia włóż olej, cukier kokosowy i ekstrakt z wanilii. 2. Wymieszaj rózgą kuchenną do dokładnego połączenia się składników. 3. Dodaj jajka jedno po drugim i wymieszaj rózgą do połączenia się składników, po każdym dodaniu. 4. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem i solą. 5. Dodaj do masy i wymieszaj rózgą do połączenia się składników. 6. Dodaj startą marchew i rozdrobnione orzechy. Wymieszaj. 7. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. 8. Piecz w temperaturze 180°C około 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. 9. Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta posmaruj konfiturą morelową. 10. Smacznego :-)