Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aromatem przypraw korzennych. Z powodzeniem może udawać tradycyjnego piernika, przy czym jest bardziej wilgotne.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10375
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423411
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10375
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336722
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423411
Składniki
Wymieszać dobrze suche składniki – mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy. Zmiksować olej z cukrem, ubijając dodawać po jednym jajku. Gdy masa jest puszysta dodać suchą mieszankę, potem marchew, na koniec bakalie. Wąską kek sówkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto, piec w 180 stopniach przez 40minut. Po 30 minuta można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest już upieczone.