Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Zmiksować cukier, żółtka i olej, aby uzyskać gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto może zrobić się suche, ale z następnymi krokami będzie lepsze:)
Dołożyć marchew i jabłko. Dosypać łyżeczkę cynamonu, szklankę posiekanych orzechów i rodzynki. Następnie wszystko wymieszać ręcznie.
Białka ubić na sztywna pianę z szczypta soli, delikatnie dodawać do ciasta, aby stało się puszyste. Przelać do tortownicy obsypanej bułka tartą. Piec ok 45 min w piekarniku 180 stopni
Przepis pochodzi z czasopisma Pesoperfecto. Zamiast cukru brązowego dodałam zwykły kryształ. Naprawdę pyszności:)