Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1461
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1638
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1667
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1461
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1459
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1638
Składniki
Zmiksować cukier, żółtka i olej, aby uzyskać gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto może zrobić się suche, ale z następnymi krokami będzie lepsze:)
Dołożyć marchew i jabłko. Dosypać łyżeczkę cynamonu, szklankę posiekanych orzechów i rodzynki. Następnie wszystko wymieszać ręcznie.
Białka ubić na sztywna pianę z szczypta soli, delikatnie dodawać do ciasta, aby stało się puszyste. Przelać do tortownicy obsypanej bułka tartą. Piec ok 45 min w piekarniku 180 stopni
Przepis pochodzi z czasopisma Pesoperfecto. Zamiast cukru brązowego dodałam zwykły kryształ. Naprawdę pyszności:)