Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2790
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2790
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3345
Składniki
Zmiksować cukier, żółtka i olej, aby uzyskać gładką masę. Stopniowo dodawać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto może zrobić się suche, ale z następnymi krokami będzie lepsze:)
Dołożyć marchew i jabłko. Dosypać łyżeczkę cynamonu, szklankę posiekanych orzechów i rodzynki. Następnie wszystko wymieszać ręcznie.
Białka ubić na sztywna pianę z szczypta soli, delikatnie dodawać do ciasta, aby stało się puszyste. Przelać do tortownicy obsypanej bułka tartą. Piec ok 45 min w piekarniku 180 stopni
Przepis pochodzi z czasopisma Pesoperfecto. Zamiast cukru brązowego dodałam zwykły kryształ. Naprawdę pyszności:)