Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , smaczne i pulchne ciasto z dodatkiem ubitej śmietany i serka mascarpone , oblane pyszną polewą z mleka w proszku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2098
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5554
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2098
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5536
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5554
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, wciąż miksując wlewać olej. W osobnej misce wymieszać wszystkie produkty suche: mąkę, sodę, proszek, kakao, cynamon i sól. Przesiewać do ubitej masy jajecznej z cukrem. Na końcu dodać marchewkę. Wymieszać i przelać do formy 25/35 cm. Piec 45-50 minut w tem. 180 stopni-góra/dół. Zimne przekroić na dwa blaty. Jeden ułożyć w tej samej formie, w której piekło się ciasto.
Galaretkę rozmieszać z gorącą wodą , dodać 1 łyżkę żelatyny i 2 łyżki cukru. Odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia. Miękkie masło zmiksować z serkami, dodać śmietankę a na końcu wlać tężejącą galaretę. Wyłożyć na upieczone ciasto. Drugi blat pokruszyć i rozsypać na masie serowej. Oblać polewą: -------------------- 125 g masła 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 1 szklanka mleka w proszku + 1 płaska łyżka 1 łyżka kakao W małym garnku roztopić masło z wodą i cukrem. Zestawić z ognia, wsypać mleko w proszku i dokładnie rozmieszać. Podzielić na dwie części: Do jednej dodać 1 łyżkę kakao a do drugiej łyżkę mleka w proszku. Wylać na ciasto: najpierw ciemną polewę a później jasną.