Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na blogu jest już przepis na Ciasto czekoladowe z niespodzianką na bazie cukinii a dzisiaj przyszła pora na ciasto marchewkowe. Przepis na nie dostałam od siostry a ta- z tego co mi wiadomo od mojej chrzestnej. Ciasto jest bardzo smaczne, mięciutkie, wilgotne i długo pozostaje świeże. Jest bardzo proste do przygotowania i gwarantuję Wam, że jeszcze szybciej znika ;) Polecam bardzo ;)
Marchew obrać, wymyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać startą marchewkę i ciągle mieszać.
Następnie dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon.
Na koniec do ciasta dodajemy pokruszone orzechy włoskie, mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 60 minut bądź do tzw. suchego patyczka.
Smacznego ;)
Witajcie! Dzisiaj przepis na coś wyjątkowego, nieodłącznie kojarzącego się z...
Odsłon: 19432
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 111
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 10087
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 292
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 214
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 111
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 10087
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 292
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 214
Składniki
Marchew obrać, wymyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Jajka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać startą marchewkę i ciągle mieszać.
Następnie dodać olej, wymieszać do połączenia się składników. Kolejno dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon.
Na koniec do ciasta dodajemy pokruszone orzechy włoskie, mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 60 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 3
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 111