Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto marchewkowe – banalnie proste, wilgotne w środku i pyszne w smaku
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22315
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 770
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22315
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 770
Składniki
Jajka ocieplić, ubić je do podwojenia objętości. Dodać cukier drobny, dalej ubijać, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach dolewać ciągłym strumieniem olej.
Dodać marchewkę, starte jabłko i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, wymieszać i przesypać składniki suche do miski z marchewką i jabłkiem. Połączyć wszystkie składniki. Piec godzinę w temperaturze 150 stopni (pieczenie góra-dół).
Polewa: ubić serek z masłem i cukrem pudrem, włożyć do lodówki. Ciasto po upieczeniu wystudzić, posmarować polewą i posypać posiekanymi orzechami.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki na maślance z białą czekoladą
Desery
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Muffinki na maślance z białą czekoladą
Mięciutkie muffinki z dodatkiem białej czekolady. Tym razem zrobione na maśla...
Odsłon: 14
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka...
Odsłon: 64