Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne ciasto marchewkowe – banalnie proste, wilgotne w środku i pyszne w smaku
 
         
         
         
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 632
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20287
 
            Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 484
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 632
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 20287
 
            Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 484
 
         
         
                Składniki
Jajka ocieplić, ubić je do podwojenia objętości. Dodać cukier drobny, dalej ubijać, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach dolewać ciągłym strumieniem olej.
Dodać marchewkę, starte jabłko i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.
Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, wymieszać i przesypać składniki suche do miski z marchewką i jabłkiem. Połączyć wszystkie składniki. Piec godzinę w temperaturze 150 stopni (pieczenie góra-dół).
Polewa: ubić serek z masłem i cukrem pudrem, włożyć do lodówki. Ciasto po upieczeniu wystudzić, posmarować polewą i posypać posiekanymi orzechami.