Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto marchewkowe z orzechami

Ciasto marchewkowe z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 285

Dodano:

Odsłon: 8803

Klasyczne ciasto marchewkowe – banalnie proste, wilgotne w środku i pyszne w smaku

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto marchewkowe z orzechami

Przygotowanie

  1. Jajka ocieplić, ubić je do podwojenia objętości. Dodać cukier drobny, dalej ubijać, aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając na wysokich obrotach dolewać ciągłym strumieniem olej.

  2. Dodać marchewkę, starte jabłko i delikatnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 150 stopni.

  3. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól, wymieszać i przesypać składniki suche do miski z marchewką i jabłkiem. Połączyć wszystkie składniki. Piec godzinę w temperaturze 150 stopni (pieczenie góra-dół).

  4. Polewa: ubić serek z masłem i cukrem pudrem, włożyć do lodówki. Ciasto po upieczeniu wystudzić, posmarować polewą i posypać posiekanymi orzechami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń