Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto z maślanką i posypką cukrowo-kakaową. Ciasto z rabarbarem, może być i z innymi owocami. Ciasto wyszło bardzo dobre,miękkie a za razem z chrupiącą posypką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5821
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1275
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12522
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
ciasto-Jajka zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem. Mieszając dolewać maślankę a potem olej. Na koniec dodać posypkę i wymieszać. Wylać na blaszkę 30x40 cm. wyłożoną papierem do pieczenia.
Rabarbar oczyścić, pokroić na centymetrowe kawałki, zasypać cukrem na przynajmniej godzinę. Odsączyć i rozsypać na cieście.
kruszonka-Wszystkie składniki trochę zmiksować, potem rękoma rozkruszyć. Rozsypać na rabarbar.
Piec ok.45-50 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia, przykryć papierem do pieczenia. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.