Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeznaczone jest dla miłosników kawy :)
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 720
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 427
Dzisiaj zapraszam na deser, który zadowoli wszystkich fanów kawy. Tym razem p...
Odsłon: 720
Składniki
Przygotuj tortownicę o śr. 22-24 cm. Przygotowanie ciasta ; W jednym naczyniu połączyć przesianą mąkę z proszkiem, sodą i kakaem. W drugim naczyniu łączymy maślankę, olej, cukier, jajka i mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Do mokrych składników, dodajemy suche i mieszamy mikserem krótko, tylko do połaczenia składników. Następnie powoli wlewamy gorącą kawę, mieszając już tylko szpatułką silikonową, łyżką lub innym mieszadłem ręcznym. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*, po pięciu minutach zmniejszamy do 150* Pieczemy 50-60 minut lub do suchego patyczka. Przygotowanie galaretki; Do wrzątku wsypać galaretkę i kawę. Wymieszać, aż do rozpuszczenia galaretki. Tężejącą wylać na zimne ciasto. Smacznego.