Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny przepis na puszyste i delikatne ciasto z masą z dodatkiem smacznych cukierków, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do porannej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta. Kakaowe ciasto z masą, dżemem i Michałkami, które wykonasz łatwo. Ten smak zaskoczy każdego.
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 60
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 60
Składniki
Sposób przygotowania biszkoptu: 1. Białka oddzielam od żółtek i ubijam mikserem. Dodaję stopniowo cukier i żółtka. Mąki mieszam z proszkiem do pieczenia oraz kakałem i stopniowo dodaję do masy jajecznej, miksując cały czas. Masę biszkoptową wylewam do formy i piekę 30 minut w 180°C.
Sposób przygotowania ciemnej masy: 1. Jedną szklankę śmietany podgrzewam lekko i dodaje cukierki, nie gotuję, mieszam do rozpuszczenia się cukierków i studzę. 2. Pozostałą śmietanę ubijam mikserem z cukrem pudrem i łączę z masą z cukierków. Następnie dodaję rozpuszczoną w niewielkiej ilości żelatyną, miksuje chwilkę i wylewam na upieczony, ostudzony biszkopt.
3. Układam biszkopty a pomiędzy ciastka wtykam dżem wiśniowy.
Sposób przygotowania masy śmietanowej: 1. Śmietanę ubijam, dodaję cukier oraz rozpuszczoną w malej ilości wody żelatynę. Masę wykładam na biszkopty. 2. Wierzch ciasta posypuję pokruszonymi pozostałymi cukierkami. 3. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
4. Gotowe. 5. Smacznego.