Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy z możliwych przepisów na pyszne ciasto z owocami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Przygotowanie ciasta zaczniemy od kruszonki bo trzeba ją odstawić do lodówki. Łączymy wszystkie składniki, ugniatamy i odstawiamy do lodówki na 10 minut.
Pora przygotować ciasto. Do miski dodajemy mąkę, cukier, jajka, olej, kefir oraz proszek do pieczenia. Mieszamy całość widelcem. Wylewamy masę na blachę wyściełaną papierem do pieczenia. Układamy na wierzchu owoce i posypujemy rozdrabnioną w palcach kruszonką.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza przez 45 minut. Pod wpisem znajdziecie link do naszego bloga gdzie zapraszam po inne przepisy na ciasta i domowe jedzenie.