Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto miodowe z jabłkami

Przepis dnia 2021-09-14
Ciasto miodowe z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 116 Ocena: 2079

Dodano:

Odsłon: 5429

Pyszne ciasto, rozpływa się w ustach ! Jak ktoś uwielbia jabłka to polecam bo to świetna alternatywa dla nich!

Składniki

  • Ciasto:
  • mąka pszenna Typ 500 50 dag
  • Śmietana 4 łyżki
  • Cukier puder 30 dag
  • Soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • Miód 4 łyżki
  • Margaryna 10 dag
  • jaja 2
  • Jabłka:
  • Jabłko 1 kg
  • Cukier 4 łyżki
  • galaretka cytrynowa 1
  • Masa:
  • Mleko 1 szkl
  • Cukier wanilinowy
  • Margaryna 15 dag
  • mąka pszenna Typ 500 1 łyzka
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Cukier 10 dag
  • Dodatkowo:
  • polewa o smaku ciemnej czekolady
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Ciasto miodowe z jabłkami

Przygotowanie

  1. Ciasto: Z podanych składników ciasto tzn. z mąki, sody, śmietany, margaryny, cukru pudru i miodu. Podzielić na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.

  2. Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, mieszamy. Studzimy. Masa: Z mleka, cukrów i mąk gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną.
    Przełożenie ciasta: Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń