Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, rozpływa się w ustach ! Jak ktoś uwielbia jabłka to polecam bo to świetna alternatywa dla nich!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118318
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8460
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3127
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1578
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118318
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8460
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3127
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2216
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1578
Składniki
Ciasto: Z podanych składników ciasto tzn. z mąki, sody, śmietany, margaryny, cukru pudru i miodu. Podzielić na trzy części, wykładamy do foremek 25/36 i pieczemy do 20 minut w 180 stopniach.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i galaretkę w proszku, mieszamy. Studzimy. Masa: Z mleka, cukrów i mąk gotujemy krem. Studzimy i łączymy z utartą margaryną. Przełożenie ciasta: Ciasto- masa- ciasto- jabłka- ciasto- polewa