Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto miodowe z serem smażonym fajne miękkie ciacho! Przepis od teściowej, a ona z miała go o swojej teściowej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5231
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 805
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11627
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5032
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1279
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5231
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 805
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11627
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5032
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1279
Składniki
Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa serowa: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy, do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu gdy zacznie odchodzić od garnka.
Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Można tak jak ja zostawić troszkę sera i przesmarować wierzch i potrzepać wiórkami czekolady.