Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto miodowe z serem smażonym fajne miękkie ciacho! Przepis od teściowej, a ona z miała go o swojej teściowej.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3701
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3701
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5465
Składniki
Placek miodowy: Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części i do jednej dajemy kakao. Wykładamy na blaszkę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.
Masa serowa: Ser mielimy dwa razy. Jajka ucieramy z cukrem a następnie z serem. Margarynę rozpuszczamy, do gorącej dodajemy ser, suchy budyń. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszamy aż do momentu gdy zacznie odchodzić od garnka.
Dzielimy na 2 części i gorącym przekładamy placki. Można tak jak ja zostawić troszkę sera i przesmarować wierzch i potrzepać wiórkami czekolady.