Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, łatwe i szybkie w przygotowaniu idealne na święta i inne okazje.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1786
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1786
Składniki
Do rondelka wylej mleko, dodaj margarynę, czekoladę, cukier i kakao, zagotuj, zostaw do wystygnięcia. Jajka ubij dodaj przestudzoną masę czekoladową, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Orzechy włoskie posiekaj dodaj do ciasta. Ciasto wylej na blachę o wymiarach 26 x35 wyłóżonej papierem do pieczenia. Piecz około 35- 40 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszone czekolady i podgrzewaj do rozpuszczenia. Orzechy pokrój drobniej i upraż na suchej patelni. Wystudzone ciasto polej polewą i posyp orzechami. Smacznego.