Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów włoskich, łatwe i szybkie w przygotowaniu idealne na święta i inne okazje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4897
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1044
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1422
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4897
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1044
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1422
Składniki
Do rondelka wylej mleko, dodaj margarynę, czekoladę, cukier i kakao, zagotuj, zostaw do wystygnięcia. Jajka ubij dodaj przestudzoną masę czekoladową, a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Orzechy włoskie posiekaj dodaj do ciasta. Ciasto wylej na blachę o wymiarach 26 x35 wyłóżonej papierem do pieczenia. Piecz około 35- 40 minut w temperaturze 180 lub do suchego patyczka.
Do rondelka wylej śmietanę dodaj pokruszone czekolady i podgrzewaj do rozpuszczenia. Orzechy pokrój drobniej i upraż na suchej patelni. Wystudzone ciasto polej polewą i posyp orzechami. Smacznego.