Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po składnikach możemy stwierdzić że jest to zwykłe ciasto, bo to tylko biszkopt z bitą śmietaną:) Pomimo to fajnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Oddzielnie robimy każdy biszkopt, czyli
biszkopt kakaowy:
3 jajka
1 żółtko
3 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżka kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ubijamy białka na sztywno z cukrem dodajemy żółtka, następnie mąkę i kakao, oraz proszek do pieczenia.
biszkopt czerwony:
3 jajka
1 żółtko
3 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1 łyżka budyniu wiśniowego
odrobina barwnika czerwonego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia tak samo robimy.
biszkopt żółty:
3 jajka
1 żółtko
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tak samo co poprzednie.
biszkopt biały:
3 białka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki cukru pudru, ubijamy białka, z cukrem pudrem dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Na dużą blaszkę wykładamy kupkami po łyżce każdego biszkoptu, aż do wyczerpania składników. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na dwie części.
Rozpuszczamy oddzielnie każdą galaretkę w 3/4 szklance wrzątku.
Jak galaretki są chłodne ubijamy 250 ml śmietany na sztywno, możemy dodać 2 łyżki cukru pudru jak lubimy słodsze ciasto. Wlewamy chłodną jedną galaretkę, ubijamy i następnie wykładamy na biszkopt. Na masę układamy delicję. Tak samo robimy z pozostałą śmietanką i galaretką. Przykrywamy drugą połową biszkoptu.
SMACZNEGO
Bardzo proste i puszyste pączki - ilovebake.pl
Odsłon: 3720
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2176
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 48
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 45
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13118
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5192
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5042
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12244
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 48
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 45
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13118
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5192
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5042
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12244
Składniki
Oddzielnie robimy każdy biszkopt, czyli biszkopt kakaowy: 3 jajka 1 żółtko 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ubijamy białka na sztywno z cukrem dodajemy żółtka, następnie mąkę i kakao, oraz proszek do pieczenia. biszkopt czerwony: 3 jajka 1 żółtko 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka budyniu wiśniowego odrobina barwnika czerwonego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia tak samo robimy. biszkopt żółty: 3 jajka 1 żółtko 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, tak samo co poprzednie. biszkopt biały: 3 białka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru pudru, ubijamy białka, z cukrem pudrem dodajemy mąkę ziemniaczaną. Na dużą blaszkę wykładamy kupkami po łyżce każdego biszkoptu, aż do wyczerpania składników. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka.
Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na dwie części. Rozpuszczamy oddzielnie każdą galaretkę w 3/4 szklance wrzątku.
Jak galaretki są chłodne ubijamy 250 ml śmietany na sztywno, możemy dodać 2 łyżki cukru pudru jak lubimy słodsze ciasto. Wlewamy chłodną jedną galaretkę, ubijamy i następnie wykładamy na biszkopt. Na masę układamy delicję. Tak samo robimy z pozostałą śmietanką i galaretką. Przykrywamy drugą połową biszkoptu.
SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Kokosowe kostki
Desery
Cynamonowo - kokosowa szarlotka
Rolada bezowa z malinami
Rolada bezowa z malinami to deser, który można przygotować w niespełna godzin...
Odsłon: 135
Ptasie mleczko z galaretką
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 95