Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1183
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 219
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4294
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1183
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 219
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2233
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4294
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i odstawić. Masło miksujemy z cukrem na białą masę. Stopniowo dodajemy po jednym całym jajku. Na stępnie mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Jabłka i gruszki kroimy w plasterki, lub jak ktoś woli. Na dno formy dajemy papier do pieczenia. Wykłądamy ciasto i układamy na nim, wymieszane z cynamonem owoce. Wkłądamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Piekłam z termoobiegiem pół godziny, następnie przez 20 minut grzanie opcja dół. Smacznego.