Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 47
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 571
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 438
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 97
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1166
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 47
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 571
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 438
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 97
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1166
Składniki
Mąkę należy przesiać z proszkiem do pieczenia i odstawić. Masło miksujemy z cukrem na białą masę. Stopniowo dodajemy po jednym całym jajku. Na stępnie mąkę orkiszową z proszkiem do pieczenia. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Jabłka i gruszki kroimy w plasterki, lub jak ktoś woli. Na dno formy dajemy papier do pieczenia. Wykłądamy ciasto i układamy na nim, wymieszane z cynamonem owoce. Wkłądamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Piekłam z termoobiegiem pół godziny, następnie przez 20 minut grzanie opcja dół. Smacznego.