Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach. Po prostu pyszne. Przepis pochodzi z blogu ''Moje Wypieki".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13315
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5082
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11063
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6343
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13315
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5082
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie po łyżce dodajemy cukier i cukier waniliowy cały czas miksując. Do ubitej piany dodajmy po jednym żółtku cały czas miksując.
Nie przerywając miksowania strużką dolewamy olej.
Na końcu dodajemy maślankę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się składników.
Ciasto wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy truskawki (u mnie rozmrożone i odsączone).
Składniki na kruszonkę wyrobić palcami, aby powstały grudki. Tak przygotowaną kruszonką obsypujemy całe ciasto.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170'C przez około godziny lub nieco dłużej. Upieczenie ciasta sprawdzamy patyczkiem, jak suchy to można wyjmować. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d