Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Polecam
tortownica o średnicy 24 cm, mikser, miska, sitko, ręcznik papierowy, szklanka,
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1993
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3981
Składniki
Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, cienkim strumykiem dodajemy olej , gdy składniki się połączą dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy , masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Na wierzch rozkładamy opłukane , osuszone borówki amerykańskie. Pieczemy w 170 stopniach 40 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Smacznego. Rada; Tortownicę można wyłożyć papierem do pieczenia, jak kto woli. Owoce można dodać według uznania.
Ciasto gotowe do spożycia.