Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Polecam
tortownica o średnicy 24 cm, mikser, miska, sitko, ręcznik papierowy, szklanka,
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 114
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Mąkę pszenną i ziemniaczaną mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, cienkim strumykiem dodajemy olej , gdy składniki się połączą dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość miksujemy , masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm. Na wierzch rozkładamy opłukane , osuszone borówki amerykańskie. Pieczemy w 170 stopniach 40 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Smacznego. Rada; Tortownicę można wyłożyć papierem do pieczenia, jak kto woli. Owoce można dodać według uznania.
Ciasto gotowe do spożycia.