Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzeba około trzy, cztery tygodnie żeby ciasto leżakowało, a więc to już czas najwyższy, żeby je zrobić. A na Święta Bożego Narodzenia będzie można cieszyć się pysznym piernikiem i pierniczkami.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36676
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3882
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 577
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3012
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1313
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36676
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3882
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 577
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 3012
Składniki
Miód, cukier i masło przełożyć do garnka z grubym dnem. Podgrzewać i mieszać, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do zagotowania. Wystudzić. Dodawać stopniowo mąkę pomieszaną z przyprawą do piernika i mieszać. Dodawać po jednym jajku i wlać mleko z sodą. Najlepiej wyrobić drewnianą łyżką. Przełożyć do miseczki. Miseczkę zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki lub spiżarni. Po 3-4 tygodniach przystąpić do robienia piernika lub małych pierniczków. Słodkich Świąt :)