Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-11-2021
Jeszcze nie jest za późno, żeby nastawić ciasto na staropolski piernik dojrzewający. A więc do dzieła :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3481
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3481
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Składniki
Do rondelka przełożyć masło, miód i cukier, zagotować, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia cukru. Ostudzić.
W sporej misce wymieszać mąkę, przyprawę do piernika oraz sól. Dodać ostudzoną masę miodową i jajka. Sodę rozprowadzić w mleku, przelać do miski. Ciasto wymieszać drewnianą łyżką (lub mikserem używając haka do wyrabiania ciasta) do połączenia składników.
Ciasto przełożyć do kamionkowego lub szklanego pojemnika, nakryć lnianą ścierką i wstawić do lodówki na 4-6 tygodni.