Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto krówka na herbatnikach zapraszam po przepis
Najlepsze i najpyszniejsze ciasto jakie jadłam, a do tego robi się je bardzo...
Odsłon: 52221
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1493
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 769
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1061
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1493
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 769
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1061
Składniki
Z 3 szkl mleka odlewam szklankę i rozpuszczam proszek budyniowy,pozostale mleko z 4 łyżkami cukru należy zagotować i wlać do niego proszek budyniowy rozpuszczany w pozostałym mleku gotować chwile mieszając aż budyń zgęstnie zdąsać z ognia odstawić do ostudzenia.
Blaszkę wykladam papierem do pieczenia i układam na dno warstwę herbatników .Ostudzony budyń ucieram z margaryna na puszysta masę i 1/4 budyniowej masy wykladam na herbatnik na nie wykladam prażone jabłka polowe pozostałego budyniu i warstwa herbatników.
Masę krówkową by była miększa wstawiam na chwile do wątku następnie wykladam masę na herbatniki a na na masę krokową pozostałą masę budyniową
Schłodzoną śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem na sztywno i wykladam na budyń równam i posypuje kolorową posypką lub zmielonymi orzechami ,wstawiam na kilka godzin do lodówki lub na noc. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 48
Sernik cytrynowy
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 55