Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i tanie ciasto na zimno na waflu polecam .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11943
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4395
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11943
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Żelatynę rozpuszczam w 1/3 wrzątku odstawiam do ostygnięcia .Każdą galaretkę w osobnym naczyniu rozpuszczam w 1,5 szkl wrzątku i odstawiam do całkowitego stężenia .
Śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem dodaję przestudzoną żelatynę i śmietanę 18% wszystko łączę.
Stężałe galaretki kroję w kostkę każdą osobno, dno blaszki wykładam 1 waflem na niego wykładam cześć masy śmietanowej ,na nią część kolorowych galaretek i kolejna porcja u mnie 3 warstwy a wierzch przykrywam 2 waflem i do lodówki do całkowitego stężenia naj lepiej na noc
Forma którą użyłam 24 cm Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film i życzę smacznego