Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i tanie ciasto na zimno na waflu polecam .
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3337
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1189
Składniki
Żelatynę rozpuszczam w 1/3 wrzątku odstawiam do ostygnięcia .Każdą galaretkę w osobnym naczyniu rozpuszczam w 1,5 szkl wrzątku i odstawiam do całkowitego stężenia .
Śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem dodaję przestudzoną żelatynę i śmietanę 18% wszystko łączę.
Stężałe galaretki kroję w kostkę każdą osobno, dno blaszki wykładam 1 waflem na niego wykładam cześć masy śmietanowej ,na nią część kolorowych galaretek i kolejna porcja u mnie 3 warstwy a wierzch przykrywam 2 waflem i do lodówki do całkowitego stężenia naj lepiej na noc
Forma którą użyłam 24 cm Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film i życzę smacznego