Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszych smaków – czekolady i bananów. W tej wersji rolada z bananami będzie przepyszną i zdrową przekąską szczególnie dla najmłodszych oraz osób unikających tłustych, ciężkich i bardzo słodkich deserów. Dobrze schłodzona rolada znika z talerzy w kilka chwil.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Przepłucz kaszę, by pozbyć się goryczkowego posmaku. Wlej wodę do garnka, posól, wsyp kaszę i gotuj ją na wolnym ogniu przez 10 minut. Zdejmij garnek z ognia i pozwól kaszy nieco przestygnąć, następnie wlej do niej mleko, cukier trzcinowy oraz drobno pokruszoną czekoladę. Wymieszaj łyżką i pozwól, aby masa jeszcze bardziej ostygła. Gdy osiągnie temperaturę pokojową dodaj masło oraz ricottę i zmiksuj masę za pomocą robota kuchennego na jednolity krem. Wstaw masę do lodówki na pół godziny.
Na arkuszu papieru do pieczenia wyłóż masę czekoladową w formie prostokąta i ułóż całe banany wzdłuż dłuższej krawędzi. Zawijaj masę jak rulon tak, aby banan znajdował się w środku..Zawiń roladę papierem do pieczenia. Wstaw ponownie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Podawaj tylko schłodzone.