Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto orzechowe z bitą śmietaną idealne na różne okazje.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15274
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1290
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1421
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15274
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1290
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1421
Składniki
Jajko ubij z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej, mleko a następnie mąkę przesianą z proszkiem i zmielone orzechy włoskie. Ciasto wylej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 26 x35 i piecz około 35 minut w temperaturze 180st.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan-fix, wyłóż na wystudzone ciasto orzechowe. Orzechy włoskie posiekaj i upraż na suchej patelni posyp wierzch ciasta. Ciasto przechowuj w lodówce.