Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i baardzo smaczne ciasto z orzechami i czekoladą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Orzechy i migdały posiekać, wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki - po prostu wszystko + pokruszoną białą czekoladę. (Ja oddzielnie połączyłam składniki suche, oddzielnie mokre a potem zmieszałam - ale to moje widzi mi się ;) ). Ciasto wychodzi dość gęste więc albo ubijać mikserem lub jak ja dużą rózgą.
Ciasto wylać do tortownicy (średnica 25 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Ja zrobiłam z 1,5 porcji i upiekłam w blaszce 24cmx28cm.
Piec w 190stopniach przez 45 minut, ale wszystko zależy od piekarnika w moim by się w takiej temperaturze spaliło więc w temperaturze 160-170 do momentu gdy ''''patyczek był suchy'''' - wyszło około 65 minut.
Po wyjęciu posmarować polewą czekoladową lub lukrem. Smacznego :-)
Podstawowy przepis pochodzi ze strony http://kotlet.tv