Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto orzechowo - kokosowe

Ciasto orzechowo - kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 946

Dodano:

Odsłon: 11123

Zaletą tego ciasta jest to,że piecze się w jednej blaszce,a jest dwu smakowe - orzechowo-kokosowe z lekką nutą wiśniową (dżem)

Składniki

  • mąka 2 szklanki
  • cukier puder 1 szklanka
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • żółtka 4 szt
  • margaryna 15 dkg
  • śmietana 4 łyżki
  • Wyrobić ciasto i podzielić na 2 części,jedną wylożyć na blachę,posmarować
  • marmoladą (ja dżemem wiśniowym własnej roboty) drugą część włożyć do
  • lodówki
  • Ciasto kokosowe
  • 4 białka ubić z 15 dkg cukru
  • dodać 15 dkg wiórek kokosowych
  • 1 łyżkę mąki ziemniaczanej,wyłożyć na marmoladę
  • Ciasto orzechowe
  • 4 jajka ubić z 15 dkg cukru
  • dodać 15 dkg zmielonych orzechów ( 1szk pełna)
  • bułka tarta 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto orzechowo - kokosowe

Przygotowanie

  1. To ciasto wyłożyć na ciasto kokosowe,a na wierzch drugą część ciasta,które było w lodówce.Piec 60 min po wystygnięciu polać polewą (ja krówko-wą )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 stycznia 2015 Przepyszna propozycja :) Deser idealny :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 23 marca 2014 ciekawy pomysł renko, bo takie ciasta trzeba piec osobno,żeby było w dwu smakach, ciekawy pomysł, od Jakuba duuuży "kciuk"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń