Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto otrębowe z czereśniami. Robię je kilka razy w sezonie: z czereśniami, z morelami, brzoskwiniami i śliwkami. Wychodzi zawsze. Składniki na małą firmę. Na dużą należy podwoić składniki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6339
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13910
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1600
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6339
Składniki
Czereśnie umyj i przekrój na pół usuwając pestkę. Oddziel białka od żółtek. Zacznij ubijać sztywną pianę, pod koniec dodaj ze 3 łyżki cukru. Następnie dodaj do piany żółtka i dalej ubijaj, teraz dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pod koniec zmieszaj z otrębami już bez ubijania np. trzepaczką. Wylej ciasto na blachę i równomiernie rozprowadź ciasto. Układaj połówki czereśni skórką do dołu. Posyp całość płatkami migdałowymi. Piecz w 180 stopniach ok. 40-50 minut. Wystudź i oprósz cukrem pudrem.