Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
W gorącym mleku rozpuścić masło. Płatki owsiane zalać mlekiem. Obrane banany rozgnieść widelcem. Rozbełtać jajka mikserem i dodać banany oraz kakao, proszek do pieczenia, pastę orzechową. Zmiksować. Następnie dodać namoczone płatki owsiane i suszoną żurawinę. Wymieszać. Masę przełożyć do foremki ( 13x23 cm ) wysmarowanej masłem. Posypać obficie tłuczonymi orzechami laskowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 min. Przestudzić. Wyjąć z formy. W rondelku z grubym dnem, na wolnym ogniu, rozpuścić czekoladę w mleku. Można dodać więcej lub mniej mleka. Zależnie jak bardzo chcemy mieć gęstą czekoladę. Polać ciasto czekoladą. Smacznego. Porady Ciasto słodkie jest tylko słodyczą banana. Jeśli ktoś chce mieć bardziej słodkie ciasto trzeba dodać cukru. Czekoladę można rozpuścić w kąpieli wodnej.