Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do przygotowania ciasto, które bez wyrzutów sumienia możecie zjeść na śniadanie.
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4611
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 2994
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 210
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4611
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 2994
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 210
Składniki
Płatki, orzechy i daktyle rozdrobnić blenderem. Powinny mieć grubość mąki razowej.
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki.
Żółtka oddzielić od białek.
Do rozdrobnionych płatków z orzechami i daktylami dodać sól, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać żółtka i wymieszać.
Dodać jabłka i wymieszać raz jeszcze. Ciasto powinno być lepkie, ale nie zwarte.
Białka ubić na pianę i połączyć z resztą ciasta z poprzedniego etapu.
Masę przełożyć do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 20 cm.
Ciasto piec 45 minut w temperaturze około 190 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu odstawić na około 30 minut, ciasto oddzielić nożem od brzegu tortownicy, wyjąć i przełożyć je delikatnie na paterę.
Po przestudzeniu można je posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
truskawkowa kostka straciatella
...sezon truskawkowy rozpoczęty to i ciasto z galaretką i truskawkami musi by...
Odsłon: 74
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 1849