Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotowane z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-paryzanka,1999654,smaker.html Ciasto wychodzi przepyszne, puszyste wprost rozpływające się w ustach. Polecam
foremka, papier do pieczenia, miska, trzepaczka kuchenna,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15494
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2792
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5048
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15494
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4650
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 329
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2792
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 5048
Składniki
Śliwki po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki czyli ósemki lub mniejsze. Jajka ubić trzepaczką kuchenną w większej misce napuszystą masę, dodać jogurt cukier , cukier waniliowy lub esencję waniliową, olej oraz startą skórkę z cytryny. Mieszać do całkowitego połączenia składników. Przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Masę przelać do foremki o średnicy 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone śliwki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35 - 40 minut a najlepiej do suchego patyczka. Ciasto wyją i odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto po upieczeniu.
Po wyjęciu z foremki.
Ciasto gotowe do podania.