Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotowane z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-paryzanka,1999654,smaker.html Ciasto wychodzi przepyszne, puszyste wprost rozpływające się w ustach. Polecam
        foremka, papier do pieczenia, miska, trzepaczka kuchenna,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Śliwki po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki czyli ósemki lub mniejsze. Jajka ubić trzepaczką kuchenną w większej misce napuszystą masę, dodać jogurt cukier , cukier waniliowy lub esencję waniliową, olej oraz startą skórkę z cytryny. Mieszać do całkowitego połączenia składników. Przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Masę przelać do foremki o średnicy 20 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ciasta ułożyć pokrojone śliwki. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35 - 40 minut a najlepiej do suchego patyczka. Ciasto wyją i odstawić do wystudzenia. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Ciasto po upieczeniu.
Po wyjęciu z foremki.
Ciasto gotowe do podania.