Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia.
Tortownica 24 cm
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1339
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1803
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1339
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1029
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1803
Składniki
2 galaretki piñacolada rozpuścić w 1 i ¾ szklanki gorącej wody. Dodać 2 białe czekolady połamane w kostki i mieszać aż się rozpuszczą. Odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać zimną galaretkę wymieszaną z czekoladą Zmiksować. Piankę wylać na tortownicę. Ciasto włożyć do lodówki.
1 galaretkę piñacolada rozpuścić w 1 i ¼ szklanki gorącej wody. Gdy ostygnie, wylać na ciasto. Gdy trochę stężeje, posypać wiórkami kokosowymi i pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia.