Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które zawsze się udaje ;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 863
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4487
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3503
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 863
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4487
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1101
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 485
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3503
Składniki
Masło siekamy z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, 5 żółtkami i kwaśną śmietaną. Szybko zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto dzielimy na 3 równe części (u mnie jedna z części - ta, która idzie jako spód ciasta jest odrobinę większa od pozostałych),Uformować 3 kule, owijamy folią spożywczą i wkładamy je do lodówki na 60 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, powoli - łyżka po łyżce, cały czas ubijając. Powinna powstać gęsta i błyszcząca masa bezowa. Dodajemy skrobię ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. .Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Na ciasto nakładamy grubą warstwę dżemu porzeczkowego Na to ścieramy drugą część ciasta i delikatnie wykładamy na nie masę bezową.. Na wierzch śćieramy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 40 - 50 minut w temperaturze 180ºC, najlepiej bez termoobiegu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, by piana nie opadła. Kroimy po całkowitym wystudzeniu. SMACZNEGO!!