Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Batat dodaje ciastu słodyczy i wilgoci, a pomarańcza cudownego aromatu. Przepis jest nieskomplikowany, nie trzeba nawet miksera więc nic tylko piec. Bardzo polecam....
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 81
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 33
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 29
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 81
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 33
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 29
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta. Dodać olej, jajka sok i skórkę pomarańczową. Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta. Wymieszać.
Formę keksówkę (9x18cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec przez około godzinę (do suchego patyczka) w temperaturze 170 stopni.
Cukier puder wymieszać z sokiem i skórką pomarańczową. Lukrem polać ostygnięte ciasto.