Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Batat dodaje ciastu słodyczy i wilgoci, a pomarańcza cudownego aromatu. Przepis jest nieskomplikowany, nie trzeba nawet miksera więc nic tylko piec. Bardzo polecam....
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9924
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1698
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 635
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3814
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9924
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2570
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1698
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 635
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3814
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta. Dodać olej, jajka sok i skórkę pomarańczową. Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta. Wymieszać.
Formę keksówkę (9x18cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec przez około godzinę (do suchego patyczka) w temperaturze 170 stopni.
Cukier puder wymieszać z sokiem i skórką pomarańczową. Lukrem polać ostygnięte ciasto.