Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Batat dodaje ciastu słodyczy i wilgoci, a pomarańcza cudownego aromatu. Przepis jest nieskomplikowany, nie trzeba nawet miksera więc nic tylko piec. Bardzo polecam....
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta. Dodać olej, jajka sok i skórkę pomarańczową. Batata obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do ciasta. Wymieszać.
Formę keksówkę (9x18cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec przez około godzinę (do suchego patyczka) w temperaturze 170 stopni.
Cukier puder wymieszać z sokiem i skórką pomarańczową. Lukrem polać ostygnięte ciasto.