Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i słodkie z lekkim kwaśnym posmakiem porzeczek
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2194
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 951
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23112
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2194
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 951
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23112
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i miksujemy. Ciągle miksując, wlewamy olej oraz stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Porzeczki oprószamy mąką i wsypujemy do powstałej masy (ilość porzeczek zależy od naszych upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (użyłam tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni.