Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i słodkie z lekkim kwaśnym posmakiem porzeczek
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6433
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 46
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 321
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6433
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 46
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 321
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, cukier wanilinowy i miksujemy. Ciągle miksując, wlewamy olej oraz stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Porzeczki oprószamy mąką i wsypujemy do powstałej masy (ilość porzeczek zależy od naszych upodobań). Całość mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (użyłam tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy ok. 40 min. w temp. 180 stopni.