Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste , wilgotne i lekko kwaskowe ciasto z czarną porzeczką i agrestem posypane kruszonką. Idealne do popołudniowej kawki i nie tylko najlepiej smakuje z owocami sezonowymi.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414328
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414328
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2288
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Jajka ubij ze szczyptą soli dodaj cukier, cukier waniliowy, olej, mleko oraz sok z cytryny i mąkę z proszkiem i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czarną porzeczkę i agrest obierz z szypułek, wypłukaj i osusz. Blachę o wymiarach 36x 15 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto, ułóż agrest i porzeczki.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.