Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste , wilgotne i lekko kwaskowe ciasto z czarną porzeczką i agrestem posypane kruszonką. Idealne do popołudniowej kawki i nie tylko najlepiej smakuje z owocami sezonowymi.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1770
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10009
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2643
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1770
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 670
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3881
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Jajka ubij ze szczyptą soli dodaj cukier, cukier waniliowy, olej, mleko oraz sok z cytryny i mąkę z proszkiem i sodą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Czarną porzeczkę i agrest obierz z szypułek, wypłukaj i osusz. Blachę o wymiarach 36x 15 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto, ułóż agrest i porzeczki.Wierzch posyp kruszonką.Piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.