Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szpinakowe ciasto, bita śmietana z serkiem kremowym oraz galaretka z jagodami to właśnie ciasto "Arbuz" W sam raz na gorące dni...Zamiast jagód do galaretki można dodać czekoladowe groszki... Ciasto robiłam w małej tortownicy o średnicy 18cm.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14402
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1673
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16496
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6629
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14402
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1673
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16496
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6629
Składniki
Szpinak rozmrażamy na situ, odciskami i blendujemy na w miarę gładką masę. Jajka z cukrem ubijamy na puch. Następnie wlewamy olej, dodajemy szpinak i na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i pieczemy ok 30-35 minut. Studzimy.
Składniki kremu powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę ubić, dodać serek i cukier puder do smaku
Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szkl wody.
Na zimne ciasto wykładamy krem. Na kremem i układamy jagody i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki