Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku przypomina sernik choć z sernikiem nie ma nic wspólnego. Ale jest pyszne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Do miski wbić jajka, wsypać oba cukry i ubijać mikserem do białości. Dodać jogurt, wymieszać, wlać olej i dalej chwilę ubijać a potem przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Następnie dodać zimny i sypki ryż i już łyżką wymieszać ciasto z ryżem. Jabłka umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę, dodać do ciasta i wymieszać. Wszystko przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.