Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skubaniec, czy też pleśniak to tradycyjne ciasto pieczone przez nasze mamy i babcie. Nazwa skubaniec wzięła się od sposobu rozrywania ciasta za pomocą dłoni, czyli skubania.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10124
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42409
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 279
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10124
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3894
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42409
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 279
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 407
Składniki
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, cukier waniliowy wymieszaj w dużej misce. Żółtka połącz ze szczyptą soli i wlej do reszty składników. Mieszaj na początku za pomocą widelca, a następnie wyrób dłońmi jednolite ciasto. Podziel je na 3 części, jedną większą i dwie mniejsze. Większą część wyłóż na dno formy, tak aby utworzyć równą warstwę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i wstaw do zamrażalnika do czasu przygotowania pozostałych składników. Jedną z pozostałych mniejszych części ciasta, połącz z łyżką kakao. Następnie obie części uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika.
Białka przelej do miski, dodaj szczyptę soli i połowę cukru kryształu, a następnie ubijaj do rozpuszczenia się cukru, potem dodaj resztę cukru i ponownie ubij. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, bezpośrednio na przygotowany wcześniej spód do ciasta. Na warstwę jabłek zetrzyj ciemną część ciasta i wyłóż pianę z białek. Na wierzch zetrzyj ostatnią, jasną część ciasta. Piecz w temp. 180°C przez 30 min.