Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które rozpływa się w ustach. Prosty, szybki sposób przygotowania, polecam wszystkim zapracowanym Paniom domu, które cenią swój czas spędzony w kuchni. Ciasto z budyniowym wnętrzem, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do popołudniowej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98300
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98300
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1934
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
1. Śliwki moczymy w gorącej wodzie następnie odlewamy, osuszamy i drobno kroimy. 2. Żółtka ubijamy z dwiema szklankami mleka oraz z mąkami.
3. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną, mieszając błyskawicznie żeby się budyń nie przypalił. Gdy zrobi się nam gęsty odstawiamy i studzimy.
4. Masło miksujemy mikserem i dodajemy stopniowo ostudzony budyń.
5. Dno formy wykładamy goframi.
6. Wylewamy masę budyniową i przykrywamy ponownie goframi. 7. Na gofrach układamy pokrojone śliwki.
8. Czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną i polewamy wierzch ciasta. 9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Gotowe. 11. Smacznego.