Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które rozpływa się w ustach. Prosty, szybki sposób przygotowania, polecam wszystkim zapracowanym Paniom domu, które cenią swój czas spędzony w kuchni. Ciasto z budyniowym wnętrzem, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do popołudniowej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta.
1. Śliwki moczymy w gorącej wodzie następnie odlewamy, osuszamy i drobno kroimy.
2. Żółtka ubijamy z dwiema szklankami mleka oraz z mąkami.
3. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną, mieszając błyskawicznie żeby się budyń nie przypalił. Gdy zrobi się nam gęsty odstawiamy i studzimy.
4. Masło miksujemy mikserem i dodajemy stopniowo ostudzony budyń.
5. Dno formy wykładamy goframi.
6. Wylewamy masę budyniową i przykrywamy ponownie goframi.
7. Na gofrach układamy pokrojone śliwki.
8. Czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną i polewamy wierzch ciasta.
9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Gotowe.
11. Smacznego.
Kruche ciasteczka orzechowe, przekładane masą orzechowo-śliwkową. Udekorowane...
Odsłon: 470
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 53
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 185
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 53
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 185
Składniki
1. Śliwki moczymy w gorącej wodzie następnie odlewamy, osuszamy i drobno kroimy. 2. Żółtka ubijamy z dwiema szklankami mleka oraz z mąkami.
3. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną, mieszając błyskawicznie żeby się budyń nie przypalił. Gdy zrobi się nam gęsty odstawiamy i studzimy.
4. Masło miksujemy mikserem i dodajemy stopniowo ostudzony budyń.
5. Dno formy wykładamy goframi.
6. Wylewamy masę budyniową i przykrywamy ponownie goframi. 7. Na gofrach układamy pokrojone śliwki.
8. Czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną i polewamy wierzch ciasta. 9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Gotowe. 11. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Desery
Torcik truskawkowy bez pieczenia
Desery
Placek ucierany z truskawkami
Francuskie ciastka z rabarbarem
Francuskie ciastka z rabarbarem przygotujesz w kilka chwil. Wykonanie ciastek...
Odsłon: 2
Truskawki z bitą śmietaną
Nie ma pyszniejszego przysmaku na świecie niż truskawki z bitą śmietaną. Czek...
Odsłon: 34