Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które rozpływa się w ustach. Prosty, szybki sposób przygotowania, polecam wszystkim zapracowanym Paniom domu, które cenią swój czas spędzony w kuchni. Ciasto z budyniowym wnętrzem, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do popołudniowej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 422
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3955
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 422
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3955
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3859
Składniki
1. Śliwki moczymy w gorącej wodzie następnie odlewamy, osuszamy i drobno kroimy. 2. Żółtka ubijamy z dwiema szklankami mleka oraz z mąkami.
3. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną, mieszając błyskawicznie żeby się budyń nie przypalił. Gdy zrobi się nam gęsty odstawiamy i studzimy.
4. Masło miksujemy mikserem i dodajemy stopniowo ostudzony budyń.
5. Dno formy wykładamy goframi.
6. Wylewamy masę budyniową i przykrywamy ponownie goframi. 7. Na gofrach układamy pokrojone śliwki.
8. Czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną i polewamy wierzch ciasta. 9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Gotowe. 11. Smacznego.