Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon śliwek ,brzoskwiń się zaczął ,więc warto korzystac i piec takie aromatyczne ciasta:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25916
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3208
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25916
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3208
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1408
Składniki
Masło utrzeć z cukrem ,dodawać po jednym jajku i cały czas ucierac. Dodać przesianą mąkę z pr.do pieczenia,jogurt ,zapach cytrynowy i zmiksować. Dać na blaszkę 24/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia . Na wierzch ułożyć na przemian połówki śliwek i brzoskwiń. Zrobić kruszonke i skruszyć na ciasto. Piec góra-dół w 180st.około 1 godz. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!