Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon śliwek ,brzoskwiń się zaczął ,więc warto korzystac i piec takie aromatyczne ciasta:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 227
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 78
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 114
Składniki
Masło utrzeć z cukrem ,dodawać po jednym jajku i cały czas ucierac. Dodać przesianą mąkę z pr.do pieczenia,jogurt ,zapach cytrynowy i zmiksować. Dać na blaszkę 24/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia . Na wierzch ułożyć na przemian połówki śliwek i brzoskwiń. Zrobić kruszonke i skruszyć na ciasto. Piec góra-dół w 180st.około 1 godz. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!