Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon śliwek ,brzoskwiń się zaczął ,więc warto korzystac i piec takie aromatyczne ciasta:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1554
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118231
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8438
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3119
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2177
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1554
Składniki
Masło utrzeć z cukrem ,dodawać po jednym jajku i cały czas ucierac. Dodać przesianą mąkę z pr.do pieczenia,jogurt ,zapach cytrynowy i zmiksować. Dać na blaszkę 24/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia . Na wierzch ułożyć na przemian połówki śliwek i brzoskwiń. Zrobić kruszonke i skruszyć na ciasto. Piec góra-dół w 180st.około 1 godz. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!