Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto z malinami,którego bazą jest kasza manna.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Dno foremki do ciasta wykładamy herbatnikami. Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy.Na gotujące się mleko wsypujemy wiórki kokosowe,wkładamy margarynę lub masło i cukier.Kiedy tłuszcz się rozpuści wsypujemy kaszę mannę i mieszamy aż masa zgęstnieje.Odstawiamy z ognia i taką ciepłą wlewamy na herbatniki w foremce. Wyrównujemy i na górze układamy malinki. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.W międzyczasie przygotowujemy galaretkę.Rozrabiamy ją w 300ml gorącej wody kiedy zacznie tężeć wylewamy na ciasto.Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!!!!