Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zjadłam pierwszy kęs tego placka pomyślałam - to jest prawdziwy smak Świąt Bożego Narodzenia. Potem wydębiłam przepis od koleżanki Jowitki ( dzięki kobieto!) , a dziś - w nieco zmodyfikowanej wersji- przedstawiam go Wam. Mimo bezkarnie goniących po całym placku dzikich, choć całkiem nie pustych kalorii - gorąco polecam.
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1157
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11756
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 606
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 839
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1157
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11756
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 606
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 839
Składniki
Dzień przed pieczeniem: - zagnieść szybko składniki ciasta , podzielić je na 3 równe sobie części, do jednej z nich wmieszać kakao. 3 części ciasta - każdą osobno- .pozostawić w lodówce, - śliwki zalać wodą wymieszana z sokiem z 1 cytryny,
Dzień pieczenia: - Śliwki pokroić na mniejsze kawałki, dodać bakalie, skórki, cynamon i wymieszać. - Na natłuszczona dużą blachę zetrzeć na dużych otworach tarki ciasto jasne, potem ciasto kakaowe, na to wyłożyć śliwki z bakaliami. Ubić piane z białek pod koniec dodając cukier . Piane wyłożyć na wierzch ciasta i na nią zetrzeć drugie jasno ciasto. Piec w tem 160-170 st. ok 50 min. - Składniki polewy rozpuścić na małym ogniu stale mieszając i wystudzić., Polać nią wystudzone ciasto, wierzch posypać kokosowym śnieżkiem. Smacznego i Wesołych Świąt - .
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 30
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 42