Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6900
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242936
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6900
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242936
Składniki
Mąkę posiekać z żółtkami, proszkiem do pieczenia, masłem i smalcem, zarobić jednolite ciasto. Następnie gotowe ciasto podzielić na trzy równe części. Do jednej części dodać kakao, drugą częścią wyłożyć blaszkę a trzecią zamrozić. Blachę posmarować tłuszczem, posypać dosyć obficie wiórkami kokosowymi, rozłożyć ciasto, po czym wyłożyć dżem, posypać bakaliami, nakryć kakaową kruszonką. Następnie wyłożyć ubite białka z cukrem i posypać kruszonką z białego ciasta starte na tarce o drobnych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut .Upieczone ciasto możemy podawać z lodami. SMACZNEGO.