Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15877
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15877
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Mąkę posiekać z żółtkami, proszkiem do pieczenia, masłem i smalcem, zarobić jednolite ciasto. Następnie gotowe ciasto podzielić na trzy równe części. Do jednej części dodać kakao, drugą częścią wyłożyć blaszkę a trzecią zamrozić. Blachę posmarować tłuszczem, posypać dosyć obficie wiórkami kokosowymi, rozłożyć ciasto, po czym wyłożyć dżem, posypać bakaliami, nakryć kakaową kruszonką. Następnie wyłożyć ubite białka z cukrem i posypać kruszonką z białego ciasta starte na tarce o drobnych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut .Upieczone ciasto możemy podawać z lodami. SMACZNEGO.