Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1947
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1634
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2610
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1947
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1634
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2610
Składniki
Mąkę posiekać z żółtkami, proszkiem do pieczenia, masłem i smalcem, zarobić jednolite ciasto. Następnie gotowe ciasto podzielić na trzy równe części. Do jednej części dodać kakao, drugą częścią wyłożyć blaszkę a trzecią zamrozić. Blachę posmarować tłuszczem, posypać dosyć obficie wiórkami kokosowymi, rozłożyć ciasto, po czym wyłożyć dżem, posypać bakaliami, nakryć kakaową kruszonką. Następnie wyłożyć ubite białka z cukrem i posypać kruszonką z białego ciasta starte na tarce o drobnych oczkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut .Upieczone ciasto możemy podawać z lodami. SMACZNEGO.