Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1527
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1917
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1527
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17852
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1917
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać. Połowę mieszanki wsypać do tortownicy wysmarowanej masłem, tortownica 20 cm średnicy. Ułożyć dość ciasno truskawki. Mogą być dwie warstwy. Na truskawki wysypać pozostałą część sypkiej mieszanki. Na wierzch ułożyć masło w kawałkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.