Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 189
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 69
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać. Połowę mieszanki wsypać do tortownicy wysmarowanej masłem, tortownica 20 cm średnicy. Ułożyć dość ciasno truskawki. Mogą być dwie warstwy. Na truskawki wysypać pozostałą część sypkiej mieszanki. Na wierzch ułożyć masło w kawałkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.