Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10081
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 875
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 213
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10081
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 875
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 213
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać. Połowę mieszanki wsypać do tortownicy wysmarowanej masłem, tortownica 20 cm średnicy. Ułożyć dość ciasno truskawki. Mogą być dwie warstwy. Na truskawki wysypać pozostałą część sypkiej mieszanki. Na wierzch ułożyć masło w kawałkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.