Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 860
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2651
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 860
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać. Połowę mieszanki wsypać do tortownicy wysmarowanej masłem, tortownica 20 cm średnicy. Ułożyć dość ciasno truskawki. Mogą być dwie warstwy. Na truskawki wysypać pozostałą część sypkiej mieszanki. Na wierzch ułożyć masło w kawałkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.