Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11524
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1237
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11524
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1237
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2412
Składniki
Truskawki oczyścić, pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać. Połowę mieszanki wsypać do tortownicy wysmarowanej masłem, tortownica 20 cm średnicy. Ułożyć dość ciasno truskawki. Mogą być dwie warstwy. Na truskawki wysypać pozostałą część sypkiej mieszanki. Na wierzch ułożyć masło w kawałkach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 50 min. Wystudzić na kratce. Można osypać cukrem pudrem. Smacznego.