Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i lekkie ciasto z malinami,galaretką i kremem cappucino. Przepisna blachę 24x24cm. Szklanka ma pojemność 250ml.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3381
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1435
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2165
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier,ubić do rozpuszczenia. Dodać żółtka z olejem,zmiksować. Następnie dodać mąki z proszkiem i ocet,krótko miksować.
Połowę ciasta przelać do innej miski i dodać kakao . Zmiksować.
Upiec osobno biszkopt jasny i ciemny . Piec w 180 stopniach 20 minut .
Galaretki rozpuścić w 2,5 szklanki wrzącej wody,wrzucić zamrożone maliny,wymieszać. Odstawić do stężenia.
Masa: Śmietany ubić z pudrem i smietan-fixami do zgęstnienia. Odłożyć 6 łyżek do dekoracji. Dodać cappucino i chwilkę zmiksować.
Czarny biszkopt ułożyć na dnie blaszki. Wylać gęstniejącą galaretkę. Włożyć do lodówki, aż galaretka będzie twarda. Następnie wyłożyć krem. Pożyć biały biszkopt. Posmarować odłożoną śmietaną.
Płatki migdałowe posiekać. Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać w miseczce. Posypać ciasto z wierzchu.