Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy bit- to kolejna odsłona tego ciasta, każda jest smaczna i ładnie się prezentuje na talerzykach. Polecam ją.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8347
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 647
Składniki
Biszkopt: Do białek wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na dużej foremce do 15 minut. Warstwa śmietankowa: Śmietanki ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w ¾ szklankach wrzątku, gdy będą tężeć mieszamy je z ubitą śmietanką. Masa z kajmakiem: Masło ucieramy dokładnie. Dodajemy porcjami kajmak ciągle miksując. Przełożenie ciasta: Biszkopt- 1/3 śmietankowej masy- herbatniki- większa część masy z kajmakiem- herbatniki- pozostała masa z kajmakiem- masa śmietankowa- dekorujemy startą czekoladą.