Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy bit- to kolejna odsłona tego ciasta, każda jest smaczna i ładnie się prezentuje na talerzykach. Polecam ją.
Ciasto bez pieczenia na herbatnikach i słonych krakersach. Słony smak krakers...
Odsłon: 2112
Bez wątpienia mogę stwierdzić, że to ciasto, które zawdzięcza swą nazwę znany...
Odsłon: 20088
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 140
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 192
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 120
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 140
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 192
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 120
Składniki
Biszkopt: Do białek wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na dużej foremce do 15 minut. Warstwa śmietankowa: Śmietanki ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w ¾ szklankach wrzątku, gdy będą tężeć mieszamy je z ubitą śmietanką. Masa z kajmakiem: Masło ucieramy dokładnie. Dodajemy porcjami kajmak ciągle miksując. Przełożenie ciasta: Biszkopt- 1/3 śmietankowej masy- herbatniki- większa część masy z kajmakiem- herbatniki- pozostała masa z kajmakiem- masa śmietankowa- dekorujemy startą czekoladą.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 53
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 462